Je hebt je eerste afspraak gemaakt bij de ambulant pedicure. Een goede keuze! Voor deze afspraak hoef je niet de deur uit, maar kun je lekker in je vertrouwde omgeving blijven. Maar hoe gaat het er precies aan toe als de pedicure bij jou aan huis komt? Moet je iets klaarzetten? In dit artikel beantwoord ik deze vragen, zodat jij precies weet wat je te wachten staat.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Ik wil mijn klanten graag zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom hoef je vrijwel niets klaar te zetten. Ik neem alle benodigde apparatuur mee en zorg ervoor dat ik alle producten bij me heb om jouw voeten goed en professioneel te behandelen. Hoewel je niks hoeft klaar te zetten, zijn er wel aantal dingen die je kunt doen om de behandeling zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hieronder heb ik een aantal punten voor je opgesomd:

  • Zet een comfortabele stoel klaar. Een voetbehandeling duurt ongeveer zestig minuten. Mocht je aanvullend een voetmassage willen, dan duurt de behandeling een half uur langer. Het is erg belangrijk dat je comfortabel zit gedurende deze tijd. Zorg er daarom voor dat je een comfortabele stoel hebt waar je tijdens de behandeling fijn en lang op kunt zitten.
  • Verwijder alvast je nagellak. Heb je nog nagellak op? Dan kun je dit als voorbereiding alvast van je teennagels halen met remover. Mocht dit niet lukken is dit geen probleem, dan verwijder ik de nagellak tijdens de behandeling.
  • Schaf je eigen nagellak aan. Wil je graag je nagels gelakt hebben na de behandeling? Dit is natuurlijk mogelijk! Wel moet je je eigen flesje nagellak bij de hand hebben. Dit in verband met de hygiëne. Om deze reden is het handig om dit alvast voor de behandeling klaar te zetten.

Een voetenbad vlak voor de behandeling zorgt voor een averechts effect.

Wat ik van klanten vaak hoor, is de vraag of ze een voetenbadje moeten nemen voor de behandeling. Een logische gedachte, omdat je je voeten graag schoon wilt hebben tijdens de behandeling. Maar een voetenbadje geeft juist een averechts effect, omdat het eelt te zacht wordt. En te zacht eelt is lastig om te behandelen. Neem daarom vlak voor de voetbehandeling geen voetenbad.


De pedicure bij je thuis

Op het afgesproken tijdstip zorg ik dat ik bij jouw woning aanwezig ben. Als ik bij je ben gearriveerd, heb ik binnen ongeveer tien minuten mijn apparatuur klaargezet. Dit neemt niet veel ruimte in beslag. Daarom kan ik de behandeling prima in de woonkamer uitvoeren. Na de behandeling hoef je niks op te ruimen. Ik ruim alle materialen en apparatuur op en zorg ervoor dat alles netjes wordt achtergelaten. Zo kun jij lekker ontspannen.