De herfst is begonnen en voor je het weet staat de winter voor de deur. Een periode die bekendstaat om een schrale huid, pijnlijke kloven en wintervoeten. We denken er vaak als eerst aan om onze handen goed in te smeren, maar vergeet je je voeten niet? Ook dit gedeelte van je lichaam moet tijdens de winter goed verzorgd worden. Ben je benieuwd hoe jij je voeten zacht en verzorgd kunt houden tijdens de winter? Lees dan snel verder.  

 Bezoek regelmatig de pedicure

De meest effectieve manier om jouw voeten goed verzorgd te houden, is natuurlijk door een bezoekje te brengen aan de pedicure. Door elke zes weken je voeten vakkundig te laten verzorgen, zullen deze tijdens de koude periode soepel blijven aanvoelen. 

Vijl het eelt van je hielen altijd in de lengterichting, anders kun je de huid beschadigen en de kloven open trekken. 

Vijlen

De hele dag lopen we op onze schoenen. Deze schoenen beschermen onze voeten, maar zorgen ook voor wrijving waardoor er eelt kan ontstaan. Tijdens de voetbehandelingen wordt dit eelt professioneel verwijderd. Wil je tussen de behandelingen door jouw voeten toch zelf vijlen? Dit kun je doen met een zachte eeltvijl of een puimsteen. Gebruik hierbij geen grove harde vijl en zorg ervoor dat je het eelt van de hielen altijd in de lengterichting vijlt met de kloof mee. Doe je dit niet, dan kun je de huid beschadigen en de kloof open trekken. 

Voetenbad 

Na een lange koude winterdag is het heerlijk om je voeten even onder te dompelen in een voetenbad. Het reinigt je voeten en zorgt ervoor dat ze soepel aanvoelen. Vul een teiltje met handwarm water en voeg hier eventueel een verzorgende olie aan toe. Je kunt je voeten ongeveer tien minuten laten weken in het voetenbadje. Lekker achterover leunen en ontspannen! Denk eraan om je voeten na afloop goed af te drogen, ook tussen de tenen. Heb je een wondje of een dreigende ontsteking? Neem dan geen voetenbad, maar spoel de huid schoon met de douchekop. 

Scrubben

Om je voeten écht zacht en soepel te houden, is het goed je voeten zo nu en dan te scrubben. Dit kun je doen met een scrubhandschoen of een scrubgel. Zo verwijder je de dode huidcellen en worden je voeten zijdezacht. 

Smeren, smeren, smeren

De grootste klacht tijdens de winterperiode is een droge huid. Door je voeten goed in te smeren met een vochtinbrengende crème, kun je een droge huid tegengaan. Een voetcrème van Puur Vera is een goede optie. Alle crèmes van Puur Vera zijn op natuurlijke basis, dierproefvrij en bevatten geen parabenen. De crèmes zijn verrijkt met Aloë Vera. Een goede voetcrème zorgt ervoor dat de huid hersteld wordt en ook beter bestand is tegen het koude weer.

Heb je last van droge voeten en wil je jezelf echt even een verwenmomentje geven? Dan is een voetenmasker een goed idee. Smeer een grote hoeveelheid van het masker op je voeten en wikkel je voeten vervolgens in met huishoudfolie. Doe hier dikke sokken omheen en laat dit een tijd intrekken. Je voeten zullen zijdezacht aanvoelen!

Houd je voeten warm

Een belangrijke tip om je voeten tijdens de winter goed verzorgd te houden, is altijd (dikke) sokken te dragen. Loop tijdens het koude weer niet op blote voeten, maar zorg ervoor dat je voeten warm en beschermd blijven. Als je last hebt van wintervoeten (rode, gevoelige en gezwollen tenen), dan kun je dit verzachten door het nemen van wisselbaden (afwisselen van koude en warme voetbadjes). Ook kun je je voeten insmeren met de Fresh Legs van HFL Laboratories. Dit werkt goed tegen kramp, spierpijn en winterhanden en -voeten.